Sunday, July 8, 2012

Krem Şantili Kurabiye Tarifi




































Krem Şantili Kurabiye

MALZEMELER

2 paket toz krem şanti

1çay bardağı sıvıyağ

2-2,5  su bardağı un

1 çay bardağı çekilmiş ceviz  ya da fındık

üzeri için; pudra şekeri

YAPILIŞI

Toz halindeki krem şantiler sıvıyağ ile birlikte çırpma teliyle karıştırılır. Un elenip, hamur toparlanana kadar yoğrulur. Ceviz veya fındık da eklenip biraz daha yoğrulur. Hamur buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Üzerlerine hafifçe bastırılmış olan kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Çatalla üzerlerine şekil verilir. Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.

No comments:

Post a Comment