Thursday, July 5, 2012

Karakız Pastası Tarifi


  • 3 yumurta




  • 1 su bardağı şeker




  • Yarım paket margarin




  • 2 yemek kaşığı kakao




  • 1 su bardağı süt




  • 1 paket vanilya




  • 2 paket kabartma tozu




  • Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kadar)




Erittiğimiz margarini soğutuyoruz. Bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sırasıyla süt, kakao ve margarin ekliyoruz. Bir süre daha çırpıyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu karışımdan bir su bardağı kenara ayırıyoruz. Un ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunuda ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra yağlamış olduğumuz tepsinin içine döküyoruz. Fırında 180 derecede pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp bir süre bekliyoruz. Üzerine kenara ayırdığımız bir bardak karışımı döküyoruz. Soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süslüyoruz. Tarifimiz servise hazır.




Afiyet Olsun…




 

No comments:

Post a Comment