Friday, July 6, 2012

ERZURUM CEVİZLİ KETE NASIL YAPILIR,ERZURUM CEVİZLİ KETE TARİFİ

Home  »  Yöresel Tarifler   »   ERZURUM CEVİZLİ KETE NASIL YAPILIR,ERZURUM CEVİZLİ KETE TARİFİ



MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı toz maya
2 kahve fincanı Teremyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağı
aldığı kadar un.



YAPILIŞI
Mayayı ılık sütle karıştırın. 1 tatlı kaşığı toz şekeri de ekledikten sonra mayalanması için bir süre bekletin. Mayalandıktan sonra tuz ve un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine ıslak bir bez örterek oda ısısında yaklaşık bir saat bekletin. Hamuru eşit büyüklükte 15 parçaya bölerek her parçayı düzgün toplar halinde yuvarlayın. Her toptan bir yufka açın. Yufkaları eritilmiş Teremyağ ve zeytinyağı karışımıyla yağlayıp, içlerine ceviz içi serpiştirin. Yufkaları rulo yapın. Bir ucundan başlayarak daire biçiminde yuvarlayıp gül şekli verin. Hafif yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Ayranla birlikte sıcak olarak servis yapın.








Google AraERZURUM CEVİZLİ KETE NASIL YAPILIR,ERZURUM CEVİZLİ KETE TARİFİ

No comments:

Post a Comment