Monday, August 20, 2012

Zeytinyağlı Kuru Bakla Ezmesi Tarifi, Zeytinyağlı Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı




Bu yazımızda sizlere Webkalem.net olarak Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi tarifi, Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi yapılışı ve Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi malzemeleri hakkında bilgi sunacağız. Denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden afiyet olsun…






Malzemeler






500 gr. kuru bakla






1 su bardağı zeytinyağı






2 adet soğan






1 kaşık toz şeker






Yarım limon ve maydanoz






Tuz






Yapılışı






Bir tencereye yağı, küçük doğranmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz. İçine 3-4 su bardağı su koyup kaynatınız. Akşamdan ıslanmış baklaların suyunu süzüp ilave ediniz. Biraz yumuşayınca, tuzu, yarım limonu ve şekeri koyunuz. Baklalar ezilecek hale gelinceye ve biraz sulu olarak ateşten alınız. Süzgeçten ezerek geçiriniz. Servis tabağına veya birer kişilik tabaklara koyunuz. Soğuyunca üzerine zeytinyağlı limon gezdirip maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapınız.






Webkalem.net olarak yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız seviniriz.



Gelen Aramalar: yamak ahmet final (3),yaris motoru ve fiyatları (2),cagatay ulusoy saclari 3 numara (2),çağatay ulusoy un yeni imajı (2),en guzel mobilyalar (2),motor modelleri kucuk (1),download ebru polat ben keyfim ve kahyası video (1),değişik salon dekorasyonu (1),çağatay ulusoy vücut (1),çağatay ulusoy adını feriha koydum emir in yolu (1)






No comments:

Post a Comment