Thursday, August 30, 2012

Kabak Köftesi Tarifi







































Kabak Köftesi 



MALZEMELER

1 Çorba Kasigi Margarin

1 Adet Sogan

4 Silme Çorba Kasigi Un

½ Su Bardagi Süt

Tuz, Karabiber

½ Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri

½ Su Bardagi Ekmek Içi

3 Adet Kabak

YAPILIŞI

Margarini bir tencerede eritin. Ince dogranmis sogani ekleyin.

Pembelesinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi

degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü

ekleyin. Topaklanmamasi için sürekli karistirin. Sos kivamina

gelince tencereyi atesin üstünden alin. Tuzunu ve karabiberini

ayarlayin. Rendelenmis kasar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu

ekmek içini eleyin. Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave edin.

Iyice karistirin. Karisimdan 1 çorba kasigi alin. Kasik sekli verdikten

sonra kalan ekmek içine bulayin. Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.

Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk

pisirin. Sicak servis yapin.

No comments:

Post a Comment