Friday, June 29, 2012

Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi



Ballı - Meyveli Kaygana nasıl yapılır ?

Ballı - Meyveli Kaygana Mutfak: Türk Murfağı.

Ballı - Meyveli Kaygana Yapım Zorluğu: Zor.

Ballı - Meyveli Kaygana Gerekli Malzemeler;

2 su bardağı un

4 çorba kaşığı toz şeker

1 adet şeftali, doğranmış

1.5 su bardağı süt

yarım paket tatlı mayası

yarım paket tereyağ (yada margarin)

3 yumurta

2 çorba kaşığı bal

1 çorbakaşığı limon suyu

bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)

tuz

4 Kişilik

Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi;

Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın

Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 123

No comments:

Post a Comment