Friday, March 16, 2012

Mantar Çorbası






Mantar Çorbası




Malzemeler

200 Gr.Mantar

1 Tane limon

1 Çorba Kaşığı Tereyağ

1 Bardak Süt

4 Bardak Et suyu

3 Çorba Kaşığı Un

Karabiber

Tuz

1 Tane Orta Soğan Rendelenmiş




Yemeğin Tarifi




Mantarlar yıkanıp tencereye konulur, 1 tane limon sıkılarak birkaç dakika bekletilir.

Başka bir tencereye yağ konulur.Rendelenmiş soğan kavrulur. Küçük küçük doğranan mantarlar tencereye eklenerek 5 dakika kavrulur.3 Çorba kaşığı un ilave edilerek, 5 dakika daha kısık ateşte kavrulur. Kaynar su ve 1bardak süt ilave edilerek 15 dakika kaynatılır. Tuzu da ilave edilir. İsteğe göre bu çorbaya et suyu, ince kıyılmış maydanoz ya da tereyağında kızartılmış nane ilave edebilirsiniz.


Kesinlikle hosunuza gidecek guzel konular : tarihte sevilen corbalar

No comments:

Post a Comment